Kartę dań poproszę

Kartę dań poproszę

We wszystkich lokalach gastronomicznych funkcjonuje coś takiego jak karta dań. Jednak nie każde karta dań i napojów, jakie oferują w restauracji może nas zachęcać do zamówienia. Część kart dań wołają wręcz o pomstę do nieba. restauratorzy muszą zadbać o to, by karta menu była ładna i estetyczna.

wnętrze restauracji

Autor: eyeliam
Źródło: http://www.flickr.com
Nie lubimy jadać w miejscach, gdzie karta menu restauracji wygląda tak jakby od wielu lat nikt go nie zmieniał. A my klienci musimy go dotknąć, żeby wybrać coś, dotyczącego posiłku. A jeżeli już sam widok karty sprawia, że nie chce nam się jeść to raczej nie będziemy chcieli też w takim lokalu spożywać jakiegokolwiek posiłku. Tak, wić czasem dobrze zrezygnować z bogatej kart dań i postawić na menu na pojedynczych kartkach. Do tego dostawić tablicę z tym, co jest do picia za barem, przy którym można składać zamówienia i wszystko stanie się ładne i przejrzyste i na pewno o wiele bardziej przyciągające klientów niż rozpadające się menu. Zwróćmy też uwagę na to, czy może poza zatłuszczona menu, firanki też nie potrzebowałyby odświeżenia a okna przetarcia. Takie rzeczy w ogromnym stopniu mają wpłwy na odbiór lokalu. Co istotne cena zmian w tej kwestii nie jest wielka, więc warto w nie zainwestować.

Przyprawniki

Autor: Daniel Lobo
Źródło: http://www.flickr.com
Właściwe podanie przypraw
Na stolikach w restauracjach przeważnie da się zauważyć serwetki w mniej lub lepszym serwetniku oraz przyprawy, które prawie zawsze ustawione są tak jakby ktoś je na stolikach postawił z rok lub dwa lata temu i zapomniał je uzupełniać i myć. Jeżeli chcielibyśmy by nasz restauracja przyciągał klientów musimy zadbać o każdy szczegół w tym o przyprawniki. Jeśli dostajemy od dystrybutora jakiegoś napoju przyprawniki i dodatkowo jeszcze serwetniki, to na Boga, pamiętajmy by na każdym stoliku były takie same zestawy. A najtrafniejszym rozwiązaniem jest kupno takich samych przyprawników i serwetników na wszystkie stoły w jakimś pasującym do lokalu kolorze bez dodatkowych liter reklamujących jakiś koncern.

Zainteresowały Cię informacje zbiornik fermentacyjny przedstawione w tym artykule? Szalenie miło zatem będzie nam dzielić się z Tobą nowymi wątkami. Czekamy na recenzję!

Postarajmy się o to, żeby miejsce, do którego wchodzi głodny człowiek naprawdę przyciągało nie jedynie dobrym jedzeniem, ale też pięknym wystrojem. Sprawmy, żeby każda osoba wchodzący do naszego lokalu czuła się przyjemnie już od momentu przekroczenia progu. Diabeł tkwi w szczegółach, więc nie zapominajmy, że porządny przyprawnik to nie tylko dwie przyprawy, a również oliwa: sprawdź naszą propozycję https://www.laoliva.pl lub jakaś inna przyprawa, która będzie pasowała do w klimat restauracji, knajpy i podawanych w nim dań.

Similar Posts
Azjatycki wok w polskiej kuchni
Azjatycki wok w polskiej kuchni
Kuchnia jest najważniejszym elementem w wielu domach. Jest miejscem przyrządzania pożywienia, a także na co dzień pełni rolę domowego...
Jeżeli chcesz uruchomić własną jadłodajnię, musisz wcześniej zakupić odpowiednie garnki
Jeżeli chcesz uruchomić własną jadłodajnię, musisz wcześniej zakupić odpowiednie garnki
Zazwyczaj sporządzamy posiłki w mieszkalnej kuchni, ale równocześnie niekiedy wychodzimy na miasto, aby właśnie tam zjeść nieco odmienny posiłek....
Jakie dodatki należałoby kupić do kuchenki?
Jakie dodatki należałoby kupić do kuchenki?
Wybór dobrych dodatków jest fundamentalnym sposobem na zmianę wyglądu kuchni. Nie wystarczy przecież zakupić nowych mebli czy wymalować ściany...