Prowadzisz restaurację? Dowiedz się, co powinieneś uczynić, aby zadbać o swoich klientów.

Prowadzisz restaurację? Dowiedz się, co powinieneś uczynić, aby zadbać o swoich klientów.

Jeśli planujesz prowadzić własną restaurację, powinieneś zdawać sobie sprawę z tego, że sukces Twojego przedsięwzięcia nie leży wyłącznie w znalezieniusprawdzonego kucharza i kelnera. Dowiedz się, co jeszcze decyduje o sukcesie dobrej restauracji.

Sprawdzony personel to podstawa sukcesu

kliknij tutaj

Autor: Iain Cameron
Źródło: http://www.flickr.com

Jeśli planujesz otworzyć swoją własną restaurację zapewne masz świadomość, iż jest to jeden z cięższych biznesów. Najważniejszą sprawą jest zatrudnienie dobrego kucharza. Podczas rekrutacji nie patrz tylko na umiejętności danej osoby. Dowiedz się jak Twój przyszły kucharz mówi o jedzeniu. Jeśli wyczujesz w nim pasję do gotowania, masz pewność, że to jest właściwa osoba. Wiedz, że genialny kucharz rozwinie każdą restaurację. Następną rzeczą, o którą musisz zadbać jest obsługa, czyli sprawdzeni kelnerzy albo kelnerki. W trakcie wyboru profesjonalnej osoby na to stanowisko, zwróć dużą uwagę na wcześniejsze doświadczenie kandydata. Mówi się, iż bycie kelnerem/kelnerką, to nic szczególnego. Nie wierz w to stwierdzenie. Kelner to wizytówka Twojej restauracji.

Przyprawniki, czyli diabeł tkwi w szczegółachNo dobrze. A więc załóżmy, iż masz świetną załogę. Zgadnij, co jeszcze powinieneś zrobić, by Twoi goście byli za każdym razem zadowoleni z Twoich usług. Oprócz dobrego jedzenia szalenie istotne są drobiazgi, takie jak przyprawniki – . Powinieneś zatroszczyć się o ich odpowiednią ilość i jakość. Na każdym stole powinny znajdować się pojemniczki z różnymi przyprawami. Nie możesz dopuścić do sytuacji, w której Twoi goście będą dzielić się przykładowo jedną solniczką (podawaną z rak do rąk).

Karty menu restauracji (catering)Kolejną istotną sprawą jest menu. Miej świadomość, że estetyczny aspekt karty menu restauracji, także decyduje o tym, jak Twoi goście będą Cię postrzegać. Nie możesz pozwolić na to, by dania w menu były przypadkowe. Potrawy powinieneś podzielić tematycznie. Wyróżnij przystawki, dania główne, śniadania, kolacje, desery. Dobrze jest uporządkować dania mięsne i bezmięsne.

Nie oferuj dużej ilości dań. Restauracja (łącze) odnosi sukces, kiedy specjalizuje się w wybranych potrawach. Na przykład możesz prowadzić restaurację rybną, restaurację wegańską, wegetariańską albo zwykłą-niezwykłą pierogarnię. Ważne jest to, aby być spójnym w swych wyborach. Pamiętaj, iż najczęściej restauracje, które oferują „wszystko”, nie cieszą się dobrą opinią.

Zatem środek do sukcesu, to specjalizacja. Jeżeli chcesz mieć unikalną kartę menu, możesz zlecić opracowanie graficzne karty sprawdzonej agencji reklamowej. Możesz również zamówić karty menu restauracji w sklepie. Pamiętaj, w prowadzeniu własnej restauracji najważniejszy jest pomysł, profesjonalny zespół i miłość do jedzenia.

Similar Posts
Dobre oraz sprawdzone metody na aranżacje pomieszczeń z wykorzystaniem fototapety do kuchni
Dobre oraz sprawdzone metody na aranżacje pomieszczeń z wykorzystaniem fototapety do kuchni
Design jest teraz ważny dla większości klientów. Każdej osobie zależy bowiem czasem, aby lokum prezentowało sobą autentyczny styl. ...
Urządzasz kuchnię? Pomyśl nad ewentualnymi metodami zabudowy piekarnik
Urządzasz kuchnię? Pomyśl nad ewentualnymi metodami zabudowy piekarnik
Jeśli jak większość rodzin najwięcej czasu przebywasz w kuchni, powinieneś zastanowić się nad jej odpowiednim urządzeniem, by gotować z...
Wyposażenie kuchni – które rozwiązania są teraz najbardziej modne i zapewniają zadowalający efekt?
Wyposażenie kuchni – które rozwiązania są teraz najbardziej modne i zapewniają zadowalający efekt?
Kuchnia jest absolutnie jednym z najważniejszych pomieszczeń w każdym mieszkaniu. Dzisiaj, popularne są kuchnie w aneksie, czyli połączone z...